Voordelen parket op vloerverwarming

Voordelen parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming heeft veel voordelen. Vloerverwarming levert aanzienlijke besparing op doordat de ruimte temperatuur lager ingesteld kan worden. Daarbij is het gezond, vloerverwarming geeft minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt. De stralingswarmte voelt aangenaam aan en wordt gelijkmatiger verdeeld in de ruimte. Ook biedt vloerverwarming je meer ruimte voor je meubels, aangezien er geen ontsierende radiatoren, convertoren of leidingen op muren meer nodig zijn.

Parket op vloerverwarming

Wil jij thuis genieten van behaaglijke vloerverwarming en toch liefst een natuurlijke parketvloer in je woning? Vloerverwarming zorgt voor constante en comfortabele warmte, hout houdt de warmte langer vast en zorgt voor een gelijkmatige afgifte, met hoog rendement. De conclusie: Parket op vloerverwarming is een zeer goede combinatie.

Er zijn diverse mogelijkheden voor vloerverwarming. De bekendste is conventionele vloerverwarming, waarbij waterleidingbuizen op of in de betonvloer liggen worden afgedekt met een afwerkvloer of egaline. Er zijn ook droogbouwsystemen op de markt, voorbewerkte isolatieplaten waarin de leidingen worden verwerkt. Electrische- of infrarood vloerverwarming is minder geschikt in combinatie met parket.

''In onze zonnige woonkamer met erker kozen we voor een lichte vloer met veel tekening en kleurnuances, wat fris, levendig en natuurlijk oogt. De visgraat structuur geeft de ruimte een chique uitstraling. De kids spelen graag languit liggend op de vloer, want die voelt erg comfortabel aan door de vloerverwarming. Geen seconde spijt van!''

Hoog rendement

Alle vloeren uit de Warm collectie hebben een extreem lage warmteweerstand (RC-waarde) van 0,049 m2 K/W. Dit is de helft van vaak gestelde maximale waarde van 0,10. Warm vloeren zijn dus perfect geschikt voor vloerverwarming! De lage warmteweerstand wordt gerealiseerd door de unieke productopbouw van deze parketvloeren: een HDF-drager met daarop een eiken toplaag met een totale dikte van 9,5 mm.

''Ideale warmteafgifte en gelijkmatige temperatuur''

Welke houtsoort en vloerkleur past bij jou?

Parket gaat een leven lang mee, je kiest voor duurzame kwaliteit en zekerheid. De vloeren uit de Warm collectie zijn gemaakt van (geborsteld) eikenhout met een levendig karakter door de rustieke sortering. Er is keuze tussen een zeer trendy slanke plankenvloer met vellingkant of een modern chique visgraatpatroon, verkrijgbaar in vier verschillende eigentijdse kleuren.

Ultra matte afwerking

Alle vloeren van de Warm collectie zijn kant-en-klaar afgewerkt voor jarenlang woonplezier. Drie vloeren zijn afgewerkt met een unieke ‘invisible’ ultramatte lak. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje, zijn zeer onderhoudsarm maar zien er net zo mat uit als een geoliede vloer. De lakkleuren zijn: onbehandelde look, wit en een licht gerookte look. Natuurlijk heeft de collectie ook een mooie, warme naturel geoliede vloer. Vanouds een van de meest populaire afwerkingen van parket.

''Hout is een natuurproduct, het neemt warmte op en zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. Je vloer voelt altijd behaaglijk aan.''

 

Scroll to top